Stadsodling i Etiopien

Besök från Etiopien  

Alex och Monika i Gottsundagipen I början av juni var Alemayehu Tegegn från ISD i Etiopien i Sverige för att delta i Tällberg Forum.  ISD arbetar med landsbygds­ut­vecklings­program i Etiopien, med stöd från bl.a. Naturskyddsföreningen. ISD har också ett omfattande program för ungdomar i åldrarna 18-25 år, som Alemayehu,eller Alex som han kallar sig för enkelhetens skull, arbetar med. 

Stadsodling skapar inkomster
Alex berättar om stadsodlingsprojekt som drivs av ungdomsgrupper i olika delar av landet. I dag finns 21 sådana ungdomsgrupper som jobbar med ekologisk grönsaksodling, svampodling, äggproduktion eller plantskolor för försäljning av prydnadsväxter. Arbetet har pågått sedan 2003 och det finns fem grupper som nu är helt oberoende och fortsätter att driva inkomstskapande projekt utan stöd från ISD. Man jobbar också med trädgårdsodling i ett 20-tal stadsskolor. Genom programmet ”Back to Root ” ges barnen möjlighet att bo i lantbrukarfamiljer under en vecka för att få insikt i hur det är att leva som bonde, och för att öka respekten för kultur och natur. 

Utbyte med Sverige 
ISD stöds av Naturskyddsföreningen, och de är intresserade av kontakt mellan organisationerna även på ”lokal nivå”. Alex säger att det skulle vara intressant för några av ungdomsgrupperna att få kontakt med andra som jobbar med stadsodling här i Sverige, för ett ömsesidigt utbyte.  

 Är du intresserad?
Om du är intresserad eller om du har tips på en grupp som du tror är intresserad av utbyte med etiopiska stadsodlargrupper – hör av dig till Eva-Lena eva-lena.radberg(at)naturskyddsforeningen.se 

  

Annonser
Det här inlägget postades i Internationellt utbyte och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Stadsodling i Etiopien

 1. Alemayehu A. Tegegn skriver:

  Dear Eva,
  I really, appreciated for the wonderful articles on my visit. I hope we will meet again.
  As, I wrote you, I am learning a lot of new ideas and approaches in related to youth issue.

  I thanks you

 2. Nils Tiberg skriver:

  A family from Fisksätra, Max and Ragnhild Sirviö with two small children, travelled to Ethiopia in september 2011 to work with small scale and sustainable food production. We still wait for details of their progress. Nils Tiberg

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s