100 % Ekologiskt?

Ny rapport från Naturskyddsföreningen

 100 ekologsiktRapporten lyfter fram positiva exempel på hur lantbruket kan utformas så att det bidrar till en hållbar utveckling, med fokus på tryggad tillgång till mat för världens växande befolkning och den miljö vi alla i grunden är beroende av.

Det behövs en ny, verkligt grön, revolution inom lantbruket, som bygger på lokala förutsättningar och resurser och som använder naturens ekosystem som inspirationskälla. En omställning till ett grönt lantbruk kan i framtiden föda världens befolkning.

Mer mat måste produceras hos småbönder i fattiga länder där de hungrande människorna finns. Den måste ske genom ett lantbruk som bygger på kretslopp av växtnäring, växtföljder och odlingssystem med en mångfald av arter och sorter. Det använder resurssnåla tekniker för vattenhushållning och odlingstekniker som binder kol, förbättrar jordar och motverkar klimatförändring. Dessutom behöver svinnet från jord till bord och konsumtionen av kött och mejeriprodukter minskas, särskilt i den rika delen av världen.

Här kan du ladda ner hela rapporten: Länk

Annonser
Det här inlägget postades i Internationellt utbyte, Jordbruk och miljö, Mat och miljö och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s